woensdag 28 november 2012

Fopspeen

Ik kan me nu al bijna zorgen maken over de eerste keer dat ik zonder fopspeen kom te zitten ;)
Na de derde week op deze aard van de heren hebben we ze kennis laten maken met de fopspeen. Instinctief/reflex matig hebben babys een zuigbehoefte die voldaan moet worden. Als de fles met melk op is en de behoefte is nog niet voldaan dan zetten de heren het op een huilen. Lekker knuffelen is dan zelfs ook niet voldoende.
Soms is een fopje ook fijn als troost voor een baby.
Dus toch maar overstag en zon fopspeen erin. Nu is niet elke fopspeen even fijn vinden de heren, want je hebt spenen die gevormd zijn naar een tepel, gevormd zijn om het gebit te beschermen, spenen met een rond schildje, vlindervormigschildje, spenen met een ring als een deurklopper, spenen zonder ring, zelf steriliserende spenen en ga zo maar door. Na ongeveer 6 verschillende soorten spenen aangeschaft te hebben is de keus bij de heren gevallen op een bekend merk met een vlindervormig schildje.
Gelukkig mocht mama wel het design kiezen ;)

Nu zijn de kindjes ondertussen op sommige momenten zo afhankelijk van hun fopje dat wanneer we er weer 1 kwijt zijn er lichtelijke paniek uitbreekt (en soms vindt je ze op een best onlogische plaats terug).
Ik denk soms wel eens "waar is de ductape?" ;)Geen opmerkingen:

Een reactie posten